Iskanje po forumu:
Tel.: 01 439 16 90 Tel.: 01 439 16 91 GSM: (041) 61 27 11 GSM: (040) 12 88 88 GSM: (051) 38 58 23 Fax: 01/439 16 95 Delovni čas Od ponedeljka do petka: 10:00-13:00 in 14:00-17:00
Forum
Forum » Delo v tujini » DELO V NOVI ZELANDIJI
| MATEJ - DELO V NOVI ZELANDIJI |
KAKO JE KAJ Z DELOM V NOVI ZELANDIJI |
Dodan: 11. 10. 2006 @12:27:25
|
Odgovori |
| slavist - Re: DELO NA NOVI ZELANDIJI |
|
Dodan: 11. 10. 2006 @21:45:14
|
Odgovori |
| Vasko - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
Letosnje poletje (2 meseca) sem prezivel v Novi Zelandiji in nekaj tednov tudi delal, tako da ti verjetno lahko malce pomagam, vendar ne vem kaj tocno te zanima. Kaksno delo je na voljo? Work permiti? Urne postavke? Najboljse lokacije za delo? Javi ali pa poslji mejl na vasja.bocko(at)gmail.com |
Dodan: 12. 10. 2006 @09:14:29
|
Odgovori |
| matej - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
| l.p. ja zanima me marsikaj!kako je kaj z delom na crno,kaksna je urna postavka,kaksna dela se dajo dobit? jaz sem vsestranski,nimam problemov z opravljanjem kakersnegakoli dela! hvala |
Dodan: 14. 10. 2006 @15:40:31
|
Odgovori |
| uros! - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
LP Tudi jaz sem bil na NZ tri mesece - sedaj pa sem se odlocil za migracijo. Kar se ti ce dela na crno, lahko dobis sluzbe kot so ( pobiranje sadja, vrtnarjenje ...) in sicer za krajsi cas. Ce te zanima vec , kontakt na uros_slapnik@hotmail.com |
Dodan: 15. 11. 2006 @17:20:10
|
Odgovori |
| Vasja - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
| Ravno kar se tiče pobiranja sadja, vrtnarjenja in podobnih zadev se ne dela na črno. Lepo si za 120 NZD zrihtaš seasonal work permit in je potem stvar popolnoma legalna. Druge stvari morš na črno delat. |
Dodan: 15. 11. 2006 @21:02:01
|
Odgovori |
| Mili - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
| Ja res je tako. Sezonske delovne vize za delo v sadjarstvu sploh ni tezko dobiti. Za ostala dela pa ne vem, menda s slovenskim potnim listom ni tako eneostavno. |
Dodan: 16. 11. 2006 @23:41:03
|
Odgovori |
| Tut ostale varjante work permita se da dobit. Ni nemogoče, je pa malce bolj zakomplicirano in pa seveda dražje. Opravit morš zdravniški pregled vključno z blood testom in rentgenom, kar ni tako poceni. |
Dodan: 17. 11. 2006 @10:54:05
|
Odgovori |
| KEKEC - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
| DELO SE DA DOBIT, SICER JE POTREBNA VZTRAJNOST IN MALO TRUDA. PAPIRJI ZA DELOVNO DOVOLJENJE, VIZO TE PRIDEJO OKOLI NZ$300, ZDRAVNIŠKI PREGLED PA OKOLI NZ$ 400- PREVERJENO, KAJTI SAMI SMO DALI VSE SKOZI, KER ŽE NEKAJ ČASA ŽIVIMO TUKAJ...PA LE POGUMNO!!! |
Dodan: 20. 11. 2006 @09:54:12
|
Odgovori |
| metatron - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
Hi! TRENUTNO SE TUDI JAZ NAHAJAM V NZ(DUNEDIN). ZANIMA ME KJE SE NAHAJAS TI, KAKSNO IMAS SLUZBO, KAKO SI SIJO UREDIL, ETC... DOL SEM PRISEL NAMREC ZARADI DELA, S SEBOJ IMAM VSE DOC. PROBLEM PA JE , KER POTREBUJEM JOB OFFER. CE IMAS KAKRSNO KOLI DOBRO INFORMACIJO SEM NA TEL.021-463303. THANKS! |
Dodan: 27. 11. 2006 @03:16:38
|
Odgovori |
| Simon - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
Pozdravljen! 3januarja potujeva s kolegom v NZ.Delo in prenočišče imava že urejeno v Cromwellu. Delala bova kot obiralca breskev in marelic. Zanima me samo, če je res za pridobitev delovne vize potrebno imeti sabo 1000€ ali pa 1000€ na kreditni kartici, da sploh dobiš delovno dovoljenje. Tako so nama povedali kolegi ki so že bili tam.In zanima me kako dolgo čakaš na to delovno dovoljenje? |
Dodan: 08. 12. 2006 @19:59:45
|
Odgovori |
| Za delovno vizo (Seasonal work permit) ni treba imet nobenega finančnega kritja. Vse, kar rabiš, je potni list, 120 NZD, ki jih moraš za dovoljenje plačati in en obrazec, ki si ga sprintaš z neta in ga izpolniš. Vse skupaj potem daš v kuverto in pošlješ na NZ immigration office in čez cca 14 dni dobiš nazaj potni list, v katerem je prilepljeno delovno dovoljenje, zraven ti pa pošljejo še neki papirjev, na katerih podrobno piše kje in kako lahko s tem dovoljenjem delaš. Boš pa moral nekaj denarja pokazat na letališču oz. carini, ko prideš v NZ. Mene so tam kar temeljito izprašali. Glede na to, da sem študent se jim je precej čudno zdelo, da sem našparal denar za tja dol in je potem kar dobre pol ure trajalo, da sem jim vse razložil. Tako da moraš imet vsaj 1000 dolarjev, s katerimi jim kao dokažeš, da si se sposoben preživljat v NZ in ne boš fehtaril denarja po ulicah. |
Dodan: 09. 12. 2006 @11:24:56
|
Odgovori |
| simon - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
Hvala za odgovor Vasja. Prosil bi te za kakšno kontaktno št.,,GSM., rad bi te še nekaj vprašal glede vize,računa... Lahko mi jo pošlješ na mail. simon.gregorincic@gmail.com |
Dodan: 09. 12. 2006 @18:32:42
|
Odgovori |
| Natakarica - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
Zivjo! Mogoce kdo ve kako je za delo natakarice na NZ - se lahko dobi? Kasno vrsto dovoljenja potrebujes, da je delo legalno? Hvala. |
Dodan: 10. 12. 2006 @12:46:29
|
Odgovori |
| Za natakarje se da delo dobit. Ko sem se js po NZ potikal je blo kar veliko oglasov za delo v gostinskih lokalih. Problem je le v tem, da moraš za takšno delo dobit work permit (ne seasonal work permit), ki precej več stane, pa tut delodajalec mora bit zelo "ustrežljiv", ker mora nekaj papirjev izpolnit in tut nekako dokazat, da tebe rabi za delo in ne kakšnega domačina. Stroškov je pa cca 400-500 NZD, ker moraš tut na zdravniški pregled (x-ray, blood test). |
Dodan: 10. 12. 2006 @16:00:48
|
Odgovori |
| Mili - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
Ja Simom, Vasja ti je vse lepo povedal. Ko koncas obirat marelice pa pojdi se malo v jabolka in potem lahko nadaljujes s kivijem in mandarinami, dela se ne manjka. Poglej si www.picknz.co.nz |
Dodan: 13. 12. 2006 @07:40:01
|
Odgovori |
| galeb - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
Pozdravljeni! V mesecu februarju se tudi sam odpravljam v NZ. Ker vidim, da bo tam kar nekaj Slovencev, se lahko kjerkoli srečamo in kakšno rečemo (za rundo dam jaz). Če pa boste takrat obirali sadje, vam lahko kakšen dan ali dva priskočim na pomoč in si popestrim potovanje. Če ste za, me kontaktirajte na e-mail : galeb@travel.over.net Galeb |
Dodan: 26. 12. 2006 @16:59:22
|
Odgovori |
| kiwi - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
| pobiranje sadje je trenutno plačano 10,4 dolarja minus davek kar znaša približno 980 sit na uro, dela se trdo, plačani davek se v nobenem primeru ne dobi nazaj....... |
Dodan: 26. 12. 2006 @22:48:17
|
Odgovori |
| DARE - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
| MENE PA ZANIMA KAKŠNE SO MOŽNOSTI ZAPOSLITVE Z UNIVERZITETNO IZOBRAZBO V ŽIVILSTVU, ČE SLUČAJNE KEJ VESTE? |
Dodan: 06. 01. 2007 @17:08:00
|
Odgovori |
| Aleš - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
| Vprašal bi če je kdo slišal ali je na NZ kaj povpraševanja po poklicnih pilotih. alex.klinar@siol.net |
Dodan: 11. 02. 2007 @19:09:08
|
Odgovori |
| DAMJAN - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
| ŽIVJO GALEB, KAKO SI? PO DATUMU SODEČ VIDIM DA SI ŽE PRIŠEL IZ NZ. ZANIMA ME KAKO JE S PAPIROLOGIJO, ZD. PREGLEDI, KER SE ŽELIM PRESELJITI TJA.PRIHAJAM IZ GORENJSKE.KAJ VEČ MI LAHKO SPOROČIŠ NA MEJL;barbara.zalokar@gmail.com HVALA! |
Dodan: 06. 10. 2007 @20:11:16
|
Odgovori |
| enej49 - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
| Lep pozdrav vsem tam doli,sm 49 letni Šofer iz Kranja in se kr mal nagibam,da bi šel na NZ,zanima me vse,od kje so najboljše povezave,kolk stane karta,a kaj rabjo šoferje,a se da saj preživet s plačo,s katero agencijo je najbolj potovat,ma čimveč uporabnih informacij,bom zelo hvaležen in če se vidmo dawn under dam za rundo rade volje,še enkrat hvala! |
Dodan: 26. 02. 2008 @14:32:42
|
Odgovori |
| enej49 - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
| Sm tud butelj,lahk mi pišete na,inzalb@yahoo.com |
Dodan: 26. 02. 2008 @14:38:26
|
Odgovori |
| Sebastjan - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
| Pozdravljeni , tudi jast se zanimam za stalno selitev v Novo Zelandijo, prosil bi vas če mi lahko posredujete info.glede stalne vize in kam se lahko obrnem za njo |
Dodan: 08. 04. 2008 @21:22:08
|
Odgovori |
| Sebatjan - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
| seveda moj mail: neskoncno1@gmail.com |
Dodan: 08. 04. 2008 @21:23:36
|
Odgovori |
| Aleks - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
| Kako se pridobi work permit viso? |
Dodan: 13. 04. 2008 @12:20:36
|
Odgovori |
| simy - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
pozdravljeni sem se ravno vrnila iz šestmesečnega potepanja po Novi Zelandiji in vam s prave roke povem, da glede pridobitve delovnih dovoljenj je za nas slovence malce težje. A vse se da, seveda če imaš namen ostati dalj časa. Za delovno dovoljenje zaprosiš na immigration office. Najceneje in najlažje je dobit sesonal work permit - delaš pa lahko, da obiraš sadje in podobno. Če želiš pridobiti work permit in delati kot kvalificiran delavec pa moraš najti delodajalca s katerim potem skleneš pogodbo. Če boš delal več kot 6 mesecev moraš še na zdravniški pregled in izpolniti še en kup papirjev in seveda vse skupaj stane!!! Blagor nemcem, ki so eni izmed teh, ki so na posebni počitniški listi in ti lahko pridejo v Novo Zelandijo in delajo 12 mesecev brez da bi morali čez enk kup birokracije. Kdaj bomo Slovenci jim enakopravni? Če razmišljate o selitvi tja dol, vam svetujem da prej pojdite na potovanje in se potem odločite za stalno selitev. Ker vas zna marsikaj presenetiti. Vse pa ni tako lepo kot se piše. Velik sreče! Simona |
Dodan: 15. 04. 2008 @22:59:57
|
Odgovori |
| Sandi - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
| Simona a ti si si to uredila ko si že bila na Novi Zelandiji, ali preden si šla? |
Dodan: 17. 04. 2008 @11:03:38
|
Odgovori |
| Jerry - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
Živijo Simona, Lahko poveš kaj več o Novo Zelandiji- ljudje, delo, pokrajina...tako v splošnem..do sedaj sem namreč slišala same pozitivne zadeve. Zanima me kdaj, iz katerega letališča si letela in koliko si odštela za karto, sama se namreč odločam za odhod med novembrom in konec januarja (želela bi seveda čim cenejšo varianto).. ...po vsej verjetnosti bi šla za 3 mesece ali pol leta, bom še videla...načrtujem delo in potovanje...kakšna vrsta dela si ti kaj opravljala, si zgolj obirala sadje ali si lahko dobila še kaj drugega? Že v naprej se ti zahvaljujem za vse odgovore. Lep dan še naprej! Jerica |
Dodan: 24. 04. 2008 @13:08:40
|
Odgovori |
| očaranec - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
| Živjo! Vsi ki se odločijo za NZ so na pravi poti. Potovanje po NZ sploh ni tako drago ( jaz sem preživel v NZ 3 mesece, ko sem prišel tja dol sem kupil si kupil kombi preuštiman v avtodom in potem free kampiral po celi nz, stroški so potem res minimalni, samo gorivo in hrana). Kar se tiče dela. S punco sva si uštimala sezonal working permit in se lotila nekega dela v vinogradu. NE TO PROBAT. :) delo je blo tko zajebano in težko da sva drugi dan obupala in dala odpoved. V dveh dneh sva zaslužila ravno toliko, da sva pokrila stroške pridobitve delovnega dovoljenja. Potem pa sva se odločila, da enostavno samo potujeva. Na južnem otoku v mestu Wanaka pa sva spoznala človeka, pri katerem sva delala 3 tedne na črno ( jaz sem bil razvaževalec kruha.. kull job ). S temi ljudmi smo postali res prijatelji. Tako da, če kdo potrebuje službo za dober denar lahko pomagam. Nz mi je pa ostala res v hudem spominu. prijazni neobremenjeni ljudje v pristni naravi.. Komi čakam da grem nazaj! |
Dodan: 03. 05. 2008 @13:34:48
|
Odgovori |
| pinkmuffin - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
| cau! mene pa zanima voluntersko delo na NZ. ima kdo kaksne izusnje s tem (pa ne une varuante,o moras placat 1000$ da laho delas voluntersko:S)? planiram, da bi sla dol konec leta: november ali december pa do januarja, februarja... pa, ce bi se kdo pridruzil, naj tudi sporoci... ;) |
Dodan: 05. 05. 2008 @19:57:18
|
Odgovori |
| jero - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
pozdravljeni, Vsi tisti ki ste bilo že v NZ me zanima če kdo kaj ve kako je z delom v ladjarstvu? |
Dodan: 11. 05. 2008 @16:54:59
|
Odgovori |
| jero - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
aja pa še to,očaranec rad bi te vprašu če maš še kak kontat za delo,ki si ga opravljal?;) pa kakšba je bila cena karte do NZ? namreč rad bi si poiskal neko delo v NZ....Hvala ti za odgovor ter lep dan. Jero |
Dodan: 11. 05. 2008 @16:57:50
|
Odgovori |
| dreams - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
| Očaranec, mi lahko napišeš tvoj kontakt prosim? LP, Alja |
Dodan: 11. 05. 2008 @22:36:26
|
Odgovori |
| ViliCar - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
Ojla! Star |
Dodan: 22. 05. 2008 @06:27:09
|
Odgovori |
Ojla! Star sem |
Dodan: 22. 05. 2008 @06:27:11
|
Odgovori |
Ojla! Star sem 33 |
Dodan: 22. 05. 2008 @06:27:13
|
Odgovori |
Ojla! Star sem 33 let. Naslednje leto se bom z družino preselil stalno v NZL. Ker bi rad o deželi, delu, birokraciji in ostalih stvareh rad izvedel čim več stvari, bi rad vzpostavil kontakt z ljudmi, ki lahko pomagajo. Sem živilski tehnik predvsem pa priden delavec in bi rad svoji družini ustvaril prijeten dom. Moj e-mail je: brunovster@gmail.com. Prijatlji odpišite!!! |
Dodan: 22. 05. 2008 @06:33:53
|
Odgovori |
| OČARANEC - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
| žIVJO! dolgo se nisem oglasil.. moj mail je grega.brzin@centervita.si |
Dodan: 23. 05. 2008 @19:26:43
|
Odgovori |
| Tatura - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
| pisi na springcrest02@yahoo.com |
Dodan: 25. 05. 2008 @00:51:29
|
Odgovori |
| zvikica - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
Pozdravljeni! Moja hči se je preko neta zaljubila v novozelandca, sedaj on na šverc že leto in pol živi pri nas, kjer sta se poročila, ker pa on pri nas ne dobi dela (saj veš - začaran krog: če hočeš imeti službo, moraš imeti bivališče, če hočeš prijaviti bivališče moraš imeti dohodke, če hočeš imeti dohodke, moraš imeti službo - pa smo spet na začetku). Sicer se ji okoli bivalne vize, ki jo urejata iz Slovenije preko Novozelandske ambasade kar naprej nekaj zatika (zdaj hočejo še slikovne in ne vem kakšne dokaze, da sta res zaljubljena), pa bi bila glede na to, da si ti vse to že dal čez, prosila za kakršen koli nasvet, tudi glede zaposlitve pozneje v NZ. Mi lahko kaj napišeš na moj mail zvikica@gmail.com ? Hvala in lep pozdrav. Inka |
Dodan: 27. 05. 2008 @10:54:23
|
Odgovori |
| Grega - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
| Kaj je zdaj s to Working holiday vizo, že pred letom bi morala veljati za nas pa še zdaj je ni na seznamu za našo državo. |
Dodan: 28. 05. 2008 @21:35:26
|
Odgovori |
| Sorry...mail je springcrest02@yahoo.co.uk |
Dodan: 29. 05. 2008 @08:21:38
|
Odgovori |
| Simon - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
Koliko mesecev lahko največ delaš v NZ z seasonal work permit, in kako poteka postopek da zaprosiš za njega? Je potrebno to narediti preden prideš v NZ, ali lahko tam? |
Dodan: 11. 06. 2008 @10:56:43
|
Odgovori |
| špela - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
| Ne, mislim da se ne da kar tako rihtat vize ko si ze tam, ceprav bi to precej olajšalo zadeve, mislim da ne gre tako. |
Dodan: 12. 06. 2008 @16:17:49
|
Odgovori |
| Grega - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
Ali lahko kdo ki je ze delal iz prve roke pove kako si lahko delo zrihtaš v NZ? Kje zaprosiš za delovne vize? In koliko mesecev lahko delaš? |
Dodan: 14. 06. 2008 @11:08:28
|
Odgovori |
| Za casual work permit zaprosis ko si ze tukaj, pomaga ti pac delodajalec, menda velja za tri mesece, ne vem kako je s podaljsanjem, lahko pa delas samo v hortikulturi. Za vsa delovna dovoljenje pac zaprosis direktno na immigration NZ |
Dodan: 16. 06. 2008 @06:08:03
|
Odgovori |
| KrEn - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
| Zdravo! Js imam jeseni namen it v NZ in bi potoval ter tudi delal. Če ma kdo izkušnje s tem naj prosim napiše kako si najti delo, kakšni so postopki in kako dolgo lahko delaš? |
Dodan: 19. 06. 2008 @12:53:00
|
Odgovori |
| Stas - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
| MEne tudi zanima za delo v Novi Zelandiji |
Dodan: 20. 06. 2008 @14:10:22
|
Odgovori |
| A dela kdo trenutno v Novi Zelandiji ali pa se namenja iti dol ko bo sezona? |
Dodan: 27. 06. 2008 @10:36:32
|
Odgovori |
| mattea3 - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
oj..no sama razmisljam odpotovat v Avstralijo ali NZ v sezoni..sam je tolk stvari za uredit da sploh ne vem kje zacet:).. KrEn..ce mas ti kaj vec informacij..se mi prosim javi.. |
Dodan: 01. 07. 2008 @21:45:07
|
Odgovori |
| kiwi - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
| evo tako je, prides dol, poisces job na neki plantazi kivija, lahko ga pobiras, kasnjeje v pakirnici pakiraš, ponovno v pakirnici prepakiraš, lahko ga obrezuješ, dela je več kot dovolj, za vizo zaprosiš imigracijo, ti ta tvoj delodajalec pomaga z nasveti, dobr je da znaš angleško in da nisi preveč razvajen- raje ostani doma ali samo potuj če imaš dovolj dnarja, viza se izda za tri mesece, lahko ti jo podaljšajo še za šest ali še več, pač kolk se znajdeš vse je odvisno od posameznika in od sreče, trenutka, v bistvu zasluzis ne dost je pa dobro doziveje-studentje iz celega sveta, veliko lepih latink, nemk, italijank in vsi so prišli z namenom dobr se imet, tako da lepa izkušnja, če je v tebi vsaj kanček družabnosti........ |
Dodan: 01. 07. 2008 @22:48:31
|
Odgovori |
| mattea3 - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
| kiwi...hvala, za zacetek bo..;), ce pa se kaj rabim te pa poiscem.. |
Dodan: 01. 07. 2008 @22:56:10
|
Odgovori |
| Ja nekak tako kot je Kiwi povedal, je lepa izkusnja, ne pa mislit, da bos obogatela. Ljudje od vsepovsod, super. |
Dodan: 03. 07. 2008 @04:28:42
|
Odgovori |
| KrEN - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
| Ka si najprej poiščeš delodajalca ali si najprej vizo zrihtaš? |
Dodan: 03. 07. 2008 @08:04:05
|
Odgovori |
| Delodajalca najprej potem pa delovno dovoljenje. |
Dodan: 04. 07. 2008 @00:47:29
|
Odgovori |
| Mattea3 ce rabiš še kaj informacij mi pusti mail. |
Dodan: 15. 07. 2008 @18:05:48
|
Odgovori |
| dušan - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
| naj mi res nkdo pomaga z dobrimi nasveti priti v novo zelandijo hvala cestni.bojevnik666@gmail.com |
Dodan: 31. 07. 2008 @21:21:34
|
Odgovori |
| dušan - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
| še lepše bi blo da bi šel z nekom skupaj dol sem zelo družaben tako da v an nebo žal .lepo se imejte cewstni.bojevnik666@gmail.com 041969666 |
Dodan: 31. 07. 2008 @21:26:17
|
Odgovori |
| oskar - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
zdravo odpotuejm sredi decembra in seveda bom iskal job, ker mislim ostati nekaj casa v NZ. Če imams kaj kontaktov mi jih prosim sporoci.še mail:oskar.xl@gmail.com hvala |
Dodan: 13. 10. 2008 @10:14:58
|
Odgovori |
| nik - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
| Kakšne so pa slabe strani Nove Zelandije? |
Dodan: 13. 10. 2008 @10:27:49
|
Odgovori |
| rudi - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
| Relativno slabe place, ko se vsi slepajo na dole (socialo), dost visoka nezaposlenost (6%) in pa drzava je padla v recesijo. Pozitivne, ful lepa drzava, prijazni ljudje, super smucisca in sporti. |
Dodan: 14. 10. 2008 @00:08:35
|
Odgovori |
| - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
| glede na to da novozelandci vsako leto na veliko emigrirajo v AUS ti že veliko pove... |
Dodan: 14. 10. 2008 @10:02:55
|
Odgovori |
| jure - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
Plače so vseen boljše kot pri nas, nezaposlenost je pa 3% (pa še ti se šlepajo) , v Avstralijo hodijo pa logično zato ker so tam še večje plače. |
Dodan: 15. 10. 2008 @03:00:58
|
Odgovori |
| oskar - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
Očaranec, če imaš kak mail mi ga prosim pošlji. Hvala LP |
Dodan: 15. 10. 2008 @09:42:05
|
Odgovori |
| OK...VSI PRAVITE O DELU NA PLANTAŽAH ITD..SJ JE QL PA TO, KAJ PA KAKŠNA STREŽBA V BARU? SE DA DOBIT? |
Dodan: 19. 10. 2008 @13:25:28
|
Odgovori |
| Seveda se da dobiti, zazeljene so izkusnje in pa fleksibilnost ter dokaj dobro znanje jezika. |
Dodan: 19. 10. 2008 @23:20:41
|
Odgovori |
| Magnolia - Re: DELO V NOVI ZELANDIJI |
| Vasja in ostali ki imate izkušnje z delom v NZ,a mate MSN da bi mi lahko mal povedali o vaših izkušnjah?Hvala lepa že v naprej. |
Dodan: 09. 11. 2008 @05:14:14
|
Odgovori |
|
Pozdravljen, gost.
Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
ANKETA
Kje boste praznovali novo leto?
|