Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
STA Koper
Forum
Dodan: 26. 06. 2006 @15:21:49
Letalski karti za Jamajco in Kubo
Nika
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0
Novembra se odpravljam za en mesec na Kubo in Jamajko. Ima morda kdo koristne informacije, kje dobiti najcenejse letalske karte in kako kombinirati tansfer med otokoma? Hvala
Dodan: 26. 06. 2006 @15:36:01
Re: Letalski karti za Jamajco in Kubo
patrik
Gost

2 leti nazaj sem letel iz brnika preko londona (gatwick) do kingstona, dalec najcenejso karto pa sem dobil ravno na sta! druga moznost je preko pariza do miamija in nato negril! ce rabis kaksne informacije, povej, ni blema - na jamajki sem bil en mesec, sam, mal okrog bluzil..., tko da nekaj koristnega se bo ze naslo! Lp!

Dodan: 26. 06. 2006 @20:20:22
andrej
Gost
kok pa je karta stala? kako je z varnostjo v kingstonu, res tako zelo nevarno kot se povsod slisi?
Dodan: 26. 06. 2006 @21:39:55
Ancka
Gost
Za letalsko karto mal prečekiraj po netu (jst sem jo nazadnje kupla preko odklopa)....Kingston ni nič bolj nevaren kot Montego Bay, samo ne čist zaidet v geto....pa, sej ti bodo dal vedet, da si v napačnem rajonu ;) Za povezavo med Kubo in Jamaico lah pogledaš air jamaica, ki največkrat vozi tudi med ameriko in mobayem- ne vem, kako misliš to kombinirat...lah greš prek Amerike (kar te bo koštalo nekaj živcev) ali pa direktive iz Evrope...če te zanima še kaj,ti morda lah dam še kake info...aja, na Kubi nisem bila. Uživaj Jamaico!
Dodan: 27. 06. 2006 @12:10:32
patrik
Gost
za karto sem dal 170 jurjev, kar je blo nablj poceni od vseh agencij po lj! kingston je pa mesto, kjer se ni najbolj pametno sam ponoci potikat naokoli, sploh ne v kaksnih getih, drgac pa z malo previdnosti ne bo nobenih tezav. Itak pa se kingstona hitro navelicas pa jo mahnes v kaksne bolj zanimive koticke- men je bil mega Negril na vzhodu, sploh zaradi full dobrih zurov na plazi pa se full frendov komot dobis in jo skupaj kam mahnete!
Dodan: 27. 06. 2006 @15:47:12
Nika
Gost
Patrik, kdaj si pa sel na Jamajko, mislim kateri mesec? Kako pa je s prevozi na Kubo? Obstaja kaksna ladja, letalo?
Dodan: 27. 06. 2006 @16:26:10
patrik
Gost
na jamajko sem sel 22. januarja, tko da ce mislis it novembra, je mozno, da bo karta cenejsa, ker pac se ni glavna sezona! Kar pa se tice prevozov na kubo pa ne vem prav tocno; v Negrilu sem videl neke reklame, ki so ponujale let. prevoz do kube, vendar nimam pojma glede cen! lahko pa pogledas pri air jamaica kako in kaj, je pa problem v tem, da je kuba kar malce "odrezana" od ostalih karibov! tko da pejd raje na sta malo povprasat, jst sem mel z njimi res dobre izkusnje! pa se glede vize; men so prej v slo. po agencijah utrujal, da moram poslat potni list na dunaj pa placat enih 15-20 jurjev, kar se mi je zdel cisti nateg, pa sem sel brez vize in jo kr tam dobil za 20 usd v 5. minutah! Ceprav mislem, da jo zdej kot clani eu ne potrebujemo vec- ma se rajsi pozanimaj!!! Pa tudi ce bos dobila kaksne slabe info. o jamajki, ne se ustrasit in ostat doma, kajti jamajcani so totalno skulirani in zelo, zelo prijazni, ceprav vcasih malo tecni :)
Dodan: 27. 06. 2006 @23:06:02
Anka
Gost
Slovenci mormo vizo za Jamaico še vedno plačat in še vedno je 20USD.
Dodan: 29. 06. 2006 @11:30:35
Nika
Gost
Kakne so pa kaj cene na Jamajki? S koliko dolarji se da preziveti 14 dni? Kako pa je kaj s prevozi po otoku? Hvala za odgovore.
Dodan: 29. 06. 2006 @11:45:45
ana
Gost

na STA mas trenutno ponudbo dunaj-NY za 247? ali celo lj-NY za 362? potem pa mas air jamajca karte NY-jamajca za 230 dolarjev. druga moznost pa je tut Ltur k ma iz brussla montego bay za 288?, mas pa se tut moznost kak last minut za havano uzet pol mas pa s cuba jetom karte povprecno po150? naprej....

mal mors skos cekirat

srecno

Dodan: 30. 06. 2006 @15:51:14
patrik
Gost
kolk denarja bos zapravla je cisto odvisno od tega, kaj hoces na jamajki pocet! prenocisca so recimo kar draga; tud najbolj poceni sobe so od 30 usd na noc! jaz sem si sicer omislil res low-budget varjanto s sotorjem v nahrbtniku in jurja dolarji v zepu za en mesec- sej je slo skozi, ampak se res nisem preseraval! cene so pa kar lepo zasoljene tudi zaradi americanov, ki jih je tam res dosti in jim je jamajka 5 minut stran, pa ful kesa majo, tko da pol navijejo cene do konca! glede prevozov pa se najbolj splaca voziti z mini busi-kombiji za domacine, kot pa s turisticnimi busi! za primer; iz kingstona do negrila na tahodu otoka sem namesto 250 usd s turisticnim busom placal 8 usd za kombi z lokalci!!!!!! res je bla nora voznja, ma je bla pa zastonj! hrana po trgovinah je malce drazja kot pri nas- ni panike, je tud veliko ulicnih prodajalcev piscancev, ki so tam zakon, da se tudi ogromno barantati ( sploh za taksije, hrano na ulici,.. ne pa v trgovini) drgac pa ni panike- malo se znajdes, pa gre!
Dodan: 30. 06. 2006 @18:40:33
Masa
Gost

Zdravo.

Ali gres sama? Mene ta destinacija tudi zelo zanima... lp.

Dodan: 02. 07. 2006 @22:42:43
Nika
Gost

Ne grem sama. Tja se odpravljava s fantom.

Dodan: 10. 07. 2006 @15:10:54
Luka
Gost

no da še jaz dodam svojo izkušnjo iz Jamajke, meni so recimo šli preveč na živce domačini s njihovim teženjem (pač sem tak tip da me to zelooooooooo moti), ampak ostalo je pa res cool, dam pa ti še en namig glede poceni prenočišč. Na Jamajki imajo dvojne cene, ki so nekje objavljene tudi v cenikih ;) in sicer cena za domačine in cena za turista, mi smo se znašli tako da smo za 3 tedne ko smo bili tam najeli taxsista (to nas je stalo skupaj 400 USD) ki nas je vozil naokoli po celi Jamajki, on je rezerviral in plačeval sobe (recimo luxsuzni apartma v Montego Bay za 4 osebe 90 USD na dan, to je 30 na osebo in apartma je bil res tudi za evropske razmere luxsus), on je hodil po tržnicah in trgovinah in kupoval hrano, kdaj pa kdaj nam je tudi kaj skuhal ;), z njim smo tudi hodili po getih in tam jedli in pili po njihovih cenah recimo kosilo in flaška njihovega piva Red Stripe pod 1 USD itd. res se da tudi na Jamajki priti čez low budget samo znajti se je treba in s tem ko smo plačali taxistu 400 USD smo prišparali v treh tednih sigurno mnogo več pa še vozil nas je naokoli ;)

Dodan: 11. 12. 2006 @18:01:24
Boštjan
Gost
S punco načrtujeva izlet na Jamajko v februarju in naju zanima kakšno je tam stanje, če nočeš spati v hotelih, ker bi rada prepotovala otok. Če je kdo tam bil pred kratkim bi prosila za kakšno informacijo, hvala.
Dodan: 16. 12. 2006 @22:57:20
re
Gost

pravkar sem se vrnil iz jamajke,hotel si najdi doma na netu in ga rezerviraj ( negril je mega ),letalsko karto pa od milana do vmesnega postanka v cancuno do jamajke

robert12345@gmail.com

Dodan: 29. 12. 2006 @17:10:07
Ancka
Gost
Jao, upam, da nista že rezervirala hotela... vse se da zment na jamaici, mal prečekiraš okol, kaj je cenejše...poleg tega se da marsikje zdilat ceno, ponekod tudi na polovico...
Dodan: 29. 12. 2006 @17:15:15
Ancka
Gost
Spi se pa po guest housih...al pa pri domačinu doma.... skratka, ni ti treba hodt v noben hotel ... budget varianta za g.h. je nekje 1500SIT pa tja do 25USD, če spiš pri domačinu je še ceneje.
Dodan: 05. 04. 2007 @19:16:21
Gost
Dodan: 06. 04. 2007 @15:45:46
nina
Gost

Če se je že ravno ta tema "prebudila". A kdo ve kako je kaj s potovanjem, čebi hotela na Arubo, Kubo in Jamajko? Mislim vse tri v enem kompletu.

Bom vesela kakega odgovora. LP

« prejšnja 1 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

@ matjaž . res pišeš na pamet
v začetku aprila grem po
Jaz sem zdaj prišla nazaj
Prosim če svetujete -  kakšen
hja, mogoče, ideja ni slaba. grem
 Eno vprašanje v zvezi z
Jst mam čas 7dni. A
Heeej!   Tudi sama imam namen potovati,
za pridobitev ganske vize,potrebuješ tudi
Da ne bo pomote, so
OiSeptembra letim v Jakarto..v Indoneziji
Obrni se tudi na zavod
Do 2 marca moraš oddati
Kje je meni najbližja STA poslovalnica?

Obveščajte me o novostih in akcijah na moj email...

STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

23.04.2011 - 01.03.2015
02.04.2011 - 31.12.2015
18.06.2011 - 01.03.2015
07.05.2011 - 07.05.2015
14.05.2011 - 24.02.2015
29.04.2011 - 29.04.2013
Vse vstopnice »

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™