Kam te nesejo krila?

Skoči na zadnjo objavo...

delo v svici ali nemciji

Dodan: 22.06.06 @01:24:07

coolci

Gost
Abraham62,kaj pa imajo potem agencijo pizda ja,naj to tudi povejo če si že pri njih,zakaj niso odkriti in povejo realnega stanja????Halo???pol te pa kličejo da delo je ,sam stanovanj ni,čez 3 dni pa dobiš mail da tvoj profil nikakor ne ustraza trenutno nebenemu. Kaj se to pravi? In ne ždimo tukej na forumu vsi,ga beremo nekateri in pomembne info, iščemo,.......delam od 18 leta tle v sloveniji,ku en kreten za 600 nategnjen odspred in odzad ne govori kolk si pameten in kaj vse je treba storit za službo kreten! Denar zapravljamo v brez veze vsi,hodim gor pa dol žicam za službo,lepo te prosim NE PAMETUJ IN PEJD DELAT BOSANC,ker delamo vsi,nismo na zavodu da bomo cukali 200E socialne pomoči.

Vsi ščemo ampak nategnjen si itak v večini primerov v slo ali v Švici!

Uživej tam gor!!!

LP

0     0

Abraham62

Gost
@coolci ne zmerjaj me z bosancem. Vsaj je svoje sreče kovač. Kar seješ to žanješ!!! Prav bi bilo, da bi agencije pobirale kavcijo, saj bi se v tem primeru javljali le resni delojemalci. Tako pa se na prosta dela javljajo taki, ki nikakor ne ustrezajo razpisnim pogojem in samo mešajo drek, delajo gužvo po meilih, čakajo, da jih agent pokliče na stroške agencije, ko pa so zavrnjeni, pa tukaj pišejo bedarije.

Koliko meilov si sam poslal direktno delodajalcem, koliko € si potrošil za klice v tujino? Po moje nič, ker je lažje jamrati in zmerjatii z bosancem, kot pa nekaj narediti iz sebe?

0     0

Abraham62

Gost
@heidi,

 takih anekdot z CV je najbrž več, saj jaz sem sam tukaj, ti pa govoriš o dveh, pa tudi ime, ki ga navajaš mi ni poznano. Pa saj nima veze, dejstvo je, da je iskalcev takih in onakih veliko. Le malokateri pa se sam maximalno potrudi, da nekaj stori zase. In jaz sem si službo tukaj piskal sam, brez pomoči in me zato zelo razkuri, ko eni nakladajo o nategovanju.

 

 

0     0

ivo

Gost
puzna kdo firmo montfleks?

0     0

mirko

Gost
Jaz sem tudi eden izmed tistih, ki so dobili negativen odgovor po mejlu. Sprva sem bil seveda razočaran vendar se je pač treba sprijazniti z dejstvi. Konkurenca je velika zato se bom osredotočil na učenje nemščine, ki terja veeliko časa ter seveda denarja ampak saj moraš nekaj tudi vložit da lahko dobiš nazaj, pa še to je vprašanje. Vse je rizik ampak potrudit se je pač treba maksimalno. Skratka tistim, ki so sprejeti oz bodo šli delat nisem nevoščljiv in jim čestitam ter srečno!

0     0

mangacyslo

Gost
iscem delo mesarja v svici imam imam delavne izkusnje iz svetske in cipra ce mi lahko kdo pomaga naj se mi javi ali pa vsaj kaksno info za delo mesarja v svici

 

hvala vsem in veliko srece

0     0

flopi

Registriran uporabnikZapečkar

glej www.topakkord.ch

srečno

0     0

juri

Gost
Tist DELO KOLAR torej ni zanesljiv oz. mu ni za zaupat? Nekje sem prebrala da ne plačujejo in da naj bi jim plačal 2000eur. Je to res?

0     0

juri

Gost
Tist DELO KOLAR torej ni zanesljiv oz. mu ni za zaupat? Nekje sem prebrala da ne plačujejo in da naj bi jim plačal 2000eur. Je to res?

0     0

tedy

Gost
Kako pa je z iskenjem dela na francoskem al italijanskem delu Švice - Ženeva, Lugano?? Je tudi tam velik naval??

0     0

knaufar

Gost
Zgodbice o nezanesljivosti delo Kolar so lari fari. Poznam jih kar nekaj, ki so delo dobili preko njega in še vedno delajo, tudi jaz (knauf). Glede provizije pa je tako, če se obe pogodbeni stranki strinjata z določili pogodbe, jaz ne vidim problema. Kdor si ni sam sposoben najti dela v tujini, si pač najame nekoga, ki to obvlada in je za to primerno nagrajen.  Vsi delamo za denar, eni ga zaslužimo z rokami, drugi z glavo.

Govorice povečini  širijo taki, ki so bili s strani švicarskega delodajalca spoznani za nesposobneže in takih je veliko.

Npr. napoteni delavec je prevzel delo kot samostojni stavbni klepar, z večletnimi izkušnjami. Za začetek dobi v izvedbo enostaven projekt, katerega bi moral obvladati z zaprtimi očmi opolnoči v gatah.  Pri naročenem in šalabajzarsko izvedenem delu pa se izkaže, da s kleparji ni niti malical, kaj še,  da bi delal. Dobi drugo še manj zahtevno delo, da se izkaže na drugem področju, pa tudi trda tema.

Takih zgodb je veliko, ko posamezniki,  ki imajo "jajca", pri iskanju zaposlitve navedejo,  da obvladajo vsako delo, samo da ga dobijo in se zanašajo, da se bodo že priučili. Konkurenca na trgu dela je prevelika in nikjer po svetu te ne crkljajo pri delu, sploh pa ne na začetku.

Tako, da vsi ki iščete delo, ne bodite tako nezaupljivi do posrednikov dela, saj nimate kaj izgubiti. Glavno je, da dobite delo kjerkoli v Švici, zaposleni ste pri švicarski agenciji za delo, za začasne zaposlitve je plača tedenska , katera je nakazana na vaš račun odprt v Švici. Ko pa ste enkrat dobili delo in se izkaže, da ga obvladate v nulo, pa so vam odprta vrata naprej, do pridobitve L ali B vize in dela.

Še nekaj sem pozabil: sporazumevanje v nemškem jeziku je obvezno.

 

 

0     0

KrEn

Gost
Ali mogoče kdo ve, kako je z vsemi potrebnimi papirji za švico? Ali za slovence še vedno velja prost pretok delovne sile?

0     0

iskalec

Gost
knaufar, to si kar dobro povedal. Ampak dejstvo je, da obstajajo tudi nategatorji med delodajalci. Ne vem o imenih niti ne morem reči v %, ampak tiste zgodbe s TV SLO, ko so kazali delavce pred nemškim veleposlanštvom najbrž niso iz trte zvite. Sam gledam tudi oglase na spletni strani zavoda za zaposlovanje in je kar nekaj ponudnikov, ki ponujajo delo v Nemčiji (gradbeništvo). Znanje jezika ni pogoj, zadostuje OŠ ipd. Skratka kar mikavno za nekoga, ki pač nima joba. Sam bi šel takoj gor in poprijel za vsako delo - če bi ga le fizično zdržal (pač ne moremo se slepiti, da imamo različno fizično konstitucijo in vsak pač ni zmožen prekladat 100kg hlode). Ampak, žal se ne strinjam s tabo, da nimaš kaj izgubit. Če imaš par jurjev rezerve, potem res preživiš, tudi če te opetnajsti, ampak če si pa že tako od dons do jutr in riskiraš še zadn denar, da se prebiješ v obljubljeno deželo ... in te potem tam pusti brez vsega. Sploh si ne morem predstavljati ... Žal. Ni vedno tako simpl, da kar probaš, pa kar bo bo. Zato se nekateri zanašamo na reference/govorice ipd. Je pa res, da je med strahom in previdnostjo tanka meja.

0     0

anti kolar

Gost
dodaten o Kolarju:

http://med.over.net/forum5/read.php?59,7813554

0     0

Jurij

Gost
Ja a tega se ne da nikjer prijavit? Če ima res firmo v Švici bi ga še izgnali od tam! Kolikor sem jaz gledal naj bi imel tudi registrirano v Mariboru? 

 

Kako pa je z MB Global*? Ali imajo te razgovore več krat ali samo ko objavijo oglas? Res me zanima kako to poteka, ker bi se rad prijavil. Hvala vsem!

0     0

knaufar

Gost
Težko je soditi kaj se skriva v ozadju za temi sporočili o Kolarju. Glede na to, da vsi na tem in tudi drugih forumih nastopamo brez imena in priimka, lahko za negativnimi sporočili stoji konkurenca, nevoščljivci, ki ne znajo poskrbeti sami za sebe in so primorani vzeti usluge posrednikov.

Da bi iz 4 tisočakov provizije po pogodbi ratalo v dveh mesecih 8 tisočakov dolga je pa ziher bosa. Ne vem kako sami berete pogodbe pred podpisom, za sebe moram reči, da jih podrobno pregledam, vprašam za vse nejasnosti, če je potrebno, še se kaj dodatno vpiše na mojo zahtevo, šele nato dam svoj podpis.

In v moji pogodbi ni nikjer klavzule o podvojitvi zneska v primeru zamude plačila, tako da ne vem, od kod enim to.

Kot sem že napisal, zaposleni ste pri švicarskem delodajalcu ali agenciji, zaslužek dobite ves na svoj račun s katerim prosto razpolagate, začasni delavci imajo tedenska plačila, tako, da se ni česa bati. Teden pa se kljub dražjemu standardu da preživeti s polnim želodcem za isti denar kot v Sloveniji (nakup v Lidlu, Aldiju je ugoden, tudi Coop in Migros imata dnevne akcije). Seboj je zaželjeno, da imate en mali koharček, nekaj malega posode, kjer si lahko pripravite večerjo (juha, jajca, šnicle, hrenovke, testenine, oziroma kar kateremu paše).

Tisti, ki nameravate v Švico, ne se bati, včasih je treba tudi kaj tvegati za boljši jutri. Kdor ne reskira, ne profitira.

Pogum in se snidemo v Švici.

 

0     0

delo

Gost
Prosim za nasvet, na koga se obrnit glede zaposlitve v švici, jezika ne znam je to velika ovira?

preživet je trba

0     0

tonka

Gost
Neznanje jezika je velika ovira. Do spomladi se probaj naučiti osnovnega sporazumevanja v nemšem jeziku. Zdaj na zimo boš težko sam dobil delo v Švici, razen preko posrednikov. Do takrat se poskusi za delo kako drugače znajti, koristi slovensko borzo dela, socialo, vmesni čas pa izkoristi za učenje. Pa ne mi zdaj reči da ne gre. Vse se da, če se le hoče.

0     0

detektiv2

Gost
@delo

 

evo en link za iskanje zaposlitve v gradbeništvu. Poglej kaj ti odgovarja in online odgovori ter pripni zraven CV v nemškem jeziku in priloge, ki jih zahtevajo in pričakuj, da boš prejel klice, ne samo mejle. Če res nič ne znaš nemškega jezika, boš se bolj težko dogovarjal za delo. Poskusiti ni greh. Ta agencija sodeluje tudi s Kolar-jem.

 

http://www.impirio.ch/index.cfm?id=36&lng=de

0     0

tedy

Gost
še enkrat sprašujem če kdo ve kako je z iskanjem dela na francoskem in italijanskem delu švice, če je že kdo delal tam, kakšna je razlika glede na nemški del, kakšne so plače, kakšen je naval delavcev tam??? rabim izkušnje iz prve roke.

0     0

Jurij

Gost
Tedy, če znaš jezik si ne delaj ovir. Tudi če je tvoj poklic med iskanimi se nimaš ničesar bati. Mnenja drugih naj ne vplivajo na tvojo odločitev. Namreč vedno je nekdo, ki ti bo rekel negativno in nekdo ki pozitivno. Kako boš gledam sam, pa je odvisno od tebe.

0     0

Jurij

Gost
Tedy, če znaš jezik si ne delaj ovir. Tudi če je tvoj poklic med iskanimi se nimaš ničesar bati. Mnenja drugih naj ne vplivajo na tvojo odločitev. Namreč vedno je nekdo, ki ti bo rekel negativno in nekdo ki pozitivno. Kako boš gledam sam, pa je odvisno od tebe.

0     0

Mica

Gost
Prodam karto za vlak na relaciji LJ- ZURICH ( povratna).Odhod v petek, 26.10- povratek v ponedeljek, 29.10. Cena z vključenim ležalnikom je 50€.

Kontakt na rj72916@gmail.com

0     0

Marko

Registriran uporabnikZapečkar

Lep pozdrav. 100% sem se odločil da grem delat v švico kot gradbeni delavec(zidar,knaufar,pleskalec,polagalec podov,izolater itd.). Začel sem s pošivljanjem prošenj, vendar v odg. še nič konkretnega. Je mogoče kdo že zaposlen gor in lahko pomaga kaj dobit pri kakšni gradbeni firmi? Seveda sem mu pripravljen dat eno plačo za uslugo. Tudi če kdo načrtuje podobno kot js, bi lahko kakšno rekli in mogoče gremo celo kot skupina, tudi stroškovno je tako idealno za štart. Moj moto: Ni problem trdo delat 10-12 ur na dan če je pošteno plačilo! Cilj je dobiti prvo zaposlitev v švici do recimo marca 2013.

Negativno misleči prosim če se izognete komentarju!

E-mail za debato : kindovan@hotmail.com

 

 

0     0

omni

Gost
a vse, kar si naštel, obvladaš?

0     0
OPOZORILO: STA potovanja ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb