Dodan: 24. 01. 2006 @11:34:56
Tajski otoki, kaj priporočate?
Živjo, 15.2.06 se odpravljamo na Tajske otoke za 17 dni in smo mislili na Koh Samui, Koh Pagnan in Koh Tao. Vem, da je bilo okrog tega že dosti napisanega, ampak smo se, ko smo prebrali par postov, kar malo zamislili nad Koh Samui. A je res tko grozn (pozidanost, neprijaznost, kriminal pa to)?
Na Koh Pagnan in Koh Tao verjetno gremo. A nam lahko kdo priporoči kakšen otok na Andamanski (levi) strani. V bistvu ne iščemo pretirane zabave in nočnega življenja (smo dve družini), ampak predvsem čisto morje, lepe plaže, ugodno ceno prenočišč in restavracij in prijazne ljudi.
Iz Bangkoka bi leteli na Phuket z Air Asia (zelo poceni karte, a ima kdo kakšne slabe izkušnje z Air Asia), ostali nekaj dni na Andamanski strani (najraje okrog Phuketa ali Krabija, ampak ne na Phuketu), nato pa bi se preselili na Koh Pagnan in Koh Tao, zadnjih nekaj dni pa okrog Bangkoka
Dodan: 25. 01. 2006 @09:11:01
Re: Tajski otoki, kaj priporočate?
Koh Tao mirn otok.Koh Samui N1 otok sploh ni tko k folk piše kriminala pa sploh ni opazt.Koh Pangan pa....beda edin full moon party je good.Lamai beach na Samuiu tam je dost mir pa lepo je.Maš pa tud nekaj plaž na Samuiu k so pa čist samotne sam tam je bl umazan.Pa pejte pogledat PHI PHI iceland tam je tud full lepo res pa je da je bl turističen otok.Sam zdele ta cajt bo bl prazn vse.Lahko pa greste na Koh Chang je pa ene 4 urce od Bangkoka z busom tam je pa bl mirno in lepo tud. Uživite
Dodan: 25. 01. 2006 @10:34:10
Živjo Brane!
Jaz sem bla lani poleti na Ko Samuiju in Ko Phanganu pa ne vem,pa nisem imela nobenih slabih izkušenj. Kriminala res nisem zasledila (ce ne stejes cist odkrite prostitucije). Ko Samui je sicer kar skomercializiran (ful turistov, velik trgovinc, stantov, lokalov, restavracij,...), ampak vseen lep. Za dopust z otroki mislim da kar najbolj udoben. Priporočam Chaweng Beach. Ko Phangan je tudi zelo lep, sam gre predvsem za otok popotnikov. Vsaj takrat ko sem bla sama tam je bil natrpan z mladino s celega sveta. Krabi je simpatičen, bolj miren, ampak idealen predvsem kot izhodiščna točka za obisk otokov zahodne strani Tajske. Lahko vzames dnevni izlet in z gliserjem obkrozite par otokov (Chicken Island, Ko Phi Phi,...) in prezivite res lep dan, lahko pa na kaksnem od teh otokov ostanete vec dni. Mislim, da je najvec moznosti predvsem na Ko Phi Phiju, ki je sicer neverjetno lep, ampak se od cunamija se ni cist pobral. Poleti so se se odvazali ostanki in se cistilo obmocje, ampak je blo ze nekaj novih bungalovov in nov hotel. Ce se ne bi zgodil cunami, bi bil sigurno med najbolj pravljicnimi otoki. Kljub temu ma svoj car in je cisto nekaj drugega kot Ko Samui ali Ko Phangan. Na teh otokih se sicer dosti manj dogaja, ampak ce vam je vazen mir, cudovita narava in druzinska idila so ti otocki boljsa izbira. Splaca se pa videt vse, ce imate dovolj casa. Bangkok priporocam pred odhodom na otocke za najvec tri dni. Ker iz idile skocit v umazano, vroce in izpusnih plinov polno mesto, ne bo najlepsi zakljucek dopusta. Se ga sigurno splaca videt (pa it mogoce en dan na plavajoco trznico), ze da vidis kako funkcionira zivljenje v velemestu na drugem koncu sveta, ampak to je pa tudi edini razlog za obisk. Ko boste sli na jug boste veseli, da se nazaj vrnete samo se na letalisce. Razen ce vas ta velika drugacnost, utrip velikih in natrpanih prestolnic silno privlaci. Phuketa pa ne priporocam. Ce imas se kaksno vprasanje, se pa javi.
Dodan: 26. 01. 2006 @18:22:14
Meni pa je bila na koncu dopusta vrnitev v Bkk kot vrnitev domov!
Dodan: 27. 01. 2006 @16:01:00
Jaz nisem bila navdušena nad Ko Samui in Ko Tao, ker sta preveč turistična. Ko Phangan je zakon. Še posebej Had Mae Had (na severu otoka). lepa peščena plaža, ugodne cene bungalovov, super koralni greben za snorkljanje. Je pa malo umaknjen. Super za družine.
Dodan: 27. 01. 2006 @19:20:29
Zakaj Phuketa ne priporočaš? Mi se pa ravno na Phuket odpravljamo.
Kako je kaj s plačevanjem s kreditnimi karticami? So kakšne težave? Ali je bolje vlačiti s seboj gotovino?
Hvala.
Dodan: 28. 01. 2006 @22:25:11
naju tudi zanima kako je s plačevanjem na tajskem? potovalni čeki, maestro kartica, gotovina (boljše evro ali ameriški dolar)??
Dodan: 29. 01. 2006 @12:40:57
Meni so najbolje ustrezali potovalni čeki ( ni nikjer problem za menjvo) zaradi varnosti, drugače pa so boljši dolarji kot euri (moje mnenje). Čeke pa so ugodneje menjavali večje vsote.
Dodan: 29. 01. 2006 @15:30:54
dolar al pa evro je isti shit. Menjave so ble poleti: 40 batov za 1 dolar in 50 batov za 1 euro. Najboljs je bit likviden, ker na ulicah, plazah in stantih valda lahko placujes sam s kesom. Glede Phuketa sem pa povedala. Mene je najmanj impresioniral. Ful gradbisc, takoj za plažo glavna obalna cesta, pa vrtinci v morju, ki ti dovoljo sam namakanje, ne pa tut plavanja. Vglavnem skoz visi rdeca zastava in dejansko jo folk uposteva. Ze vejo zakaj. Ce vam je Ko Samui prevec skomercializiran, ne vem kaj naj pol recem za Phuket. Raj debelih zahodnjakov, ki tam najdejo svojo "sreco v ljubezni". To je to.
Dodan: 30. 01. 2006 @15:31:24
Res hvala vsem za izčrpne informacije. Petra, kje se zmeniš za izlet po otokih okoli Krabija in kolk približno stane?
Zaenkrat smo naredil takle plan, se ga pa ne bomo 100% držal in bomo šli bolj na izi, če se kej ne bo izšlo tud ne bo panike:
BKK - Phuket z letalom(Air Asia), kakšen dan, al pa samo prespat na Phuketu (verjetno Nai Thon beach na severu): www.aquadivers.com/english/accom/ntbr.shtml ) pol pa z ladjo na Phi Phi - 2 ure (verjetno Long Beach na jugu, ki je baje ful huda in nepoškodovana od cunamija: www.paradiseresort.co.th ). Tam bomo par dni lenaril in ležal na plaži in vmes verjetno skočil pogledat še slavno Maya Beach (iz filma Obala) na Phi Phi Lee (kratka vožnja s čolnom iz Long Beach).
Pol gremo pa za par dni v Krabi (1,5 ure z ladjo iz Phi Phi-ja) oz. Ao Nang (blizu Railay beach). Iz Ao Nanga je baje ful dober dnevni izlet s čolnom po 5 otočkih za dobro ceno (cca 500 THB s kosilom) in te pelje tud na Railay in Princesino votlino. Pa na treking s sloni gremo verjetno tud tam. Iz Krabija gremo pa na Koh Pangan (cca 3 ure z busom in še 2 - 3 ure z ladjo) na severovzhodno stran na Ao Thong Nai Pan Noi plažo:
www.baanpanburivillage.com/home2006.html
Tam bomo cca en teden, pol pa še za en al dva dni na Koh Tao (plaža Sai Ree), od tam pa z ladjo v Chumphon (cca 3 ure) in z busom v Bangkok (7 ur), kjer bomo zadnje par dni odkrival Bangkok in okolico (floating market, Kanchanaburi, Ayuthaya itd)
Tko kt sem reku, to je sam ideja, se bomo pa mal prilagajal temu, kako se nam bo kje dopadl. Smo pa vsi bolj za "beach" kokr treking varijanto.
A je že kdo probal takšno varijanto al pa bil v kerem od navedenih bungalovov?
Brane
Dodan: 31. 01. 2006 @17:04:51
Novembra smo bili tam z družino. Par dni v BKK, nato pa v AO Nang-u zraven Krabija. Zelo lepo turistično mestece, od koder imaš ful dobre povezave na te najlepše otoke na svetu. Tud mi smo bili na parih čez dan, zvečer smo se pa raje vrnili v naš hotel (Ananas).
Dodan: 31. 01. 2006 @21:45:10
V Krabiju je dost agencij, ki ponujajo izlete na te otoke, tko da mal precekirajte katera je najboljsa, ceprav so vse tam tam. Bistvenih razlik ni. Glede avtobusnega prevoza iz Krabija pa eno opozorilo: karte za turisticni avtobus ponavadi kupite v eni od omenjenih agencij, nakar vas njihov posrednik ponavadi pride iskat pred hotel al pa bungalov in vas odpelje na glavno avtobusno postajo. In tukaj se zacnejo mucke. Ponavadi ti posredniki kupijo poceni karto avtobusov za domacine (ki so slabsi in brez klime), ki se ustavlja na vsaki lokalni avtobusni postaji in voznja traja in traja, sigurno uro in pol vec kot sicer. Visek vasega denarja, ki so ga dobil od agencije za vase udobje pa zbasejo v svoj zep. Ce vam je vseeno na kaksen nacin pridete z ene strani rta na drugega, si tako voznjo lahko vseeno privoscite, ampak za bistveno manj denarja. Razlika v ceni je kar postena. Vglavnem, ce se na postaji kar naenkrat zacne panika in je treba hitro it, preverte al so v avtobusu same tajske glave z malico v narocju al ne. Ce je prvo, vas kolega zeli "nategnit". Za Bkk pa se enkrat priporocam, da si ga ogledate preden greste na jug. Iz raja vas v peklensko vroc beton in smrad zagotovo ne bo vleklo. Splaca se ga pa vseen videt. Pustite si sladkorcke za konec. To je sam moj predlog, vi pa kakorkoli ze UZIVAJTE!!!!!
Dodan: 01. 02. 2006 @08:58:57
Ej, super Petra, res daješ koristne nasvete. A mi lahko poveš, kje naj potem kupim avtobusno karto iz Krabija na Koh Pagnan (ali Koh Samui)? A jo je potem najboljš kupit kar na avtobusni postaji in izbrat boljši avtobus?
Jutranji trajekt iz Phi Phi-ja pride baje v Krabi (na pomol) okrog 10.30, avtobus na Koh Samui pa je že ob 11h. A bo dost časa, za prit na njega (in še prej kupit karte), glede na to, da je avtobusna postaja izven mesta (in pomola, kjer pristaja trajekt), al je boljš, da ostanemo en dan v Krabiju in nadaljujemo naslednji dan?
A mogoče ti veš za kakšno boljšo varijanto, kako prit na Koh Pagnan (ali Koh Samui)?
Dodan: 01. 02. 2006 @16:00:45
Tko na knap jaz ne bi upala planirat prevoze. Ne bi rekla, da so Tajci tocni kot ura. Pa nima smisla tko hitet, ostante en dan v Ao Nangu in kupite si karte na agenciji, ne na postaji, sam ne se pustit nategnit. Povejte kaj zahtevate in cesa ne dovolite, da se zgodi. Pa bo vse stimal. Tipcki probajo, ce gre gre, ce ne so pa vsaj probal. Tajci naceloma niso pokvarjeni, sam zasluzit bodo pa hotli na vas na vsakem koraku.
Dodan: 01. 02. 2006 @16:04:09
pa priporocam (ce kdo zna anglesko), da si kupite Lonely Planet za Tajsko. V njem je ful navodil, nasvetov, dobrih informacij,pa tudi koristnih opozoril... S to knjigo je vsako potovanje dosti bolj enostavno.
Dodan: 01. 02. 2006 @18:44:15
Ja, ga že mamo (LP). Baje da se da karte do Koh Phangana kupit že kar na Phi Phi-ju. A mogoče veš, kam se najbolj spalča it na Phi Phi-ju (katera plaža je najlepša)?
Dodan: 01. 02. 2006 @22:27:56
Žal ne. Sem bla na Phi Phiju samo par urc.
Dodan: 02. 02. 2006 @20:43:50
Ja če maš lonely planet, ti tam vse piše (tudi opisi plaž). Drugače pa meni Phi Phi Le (edini na katerem lahko spiš) glede plaž ni bil ne vem kaj. Tam kjer je največ hotelov je umazana voda, na vzhodni strani pa so ob oseki pogledale skale iz morja, pa še ježkov je bilo kar nekaj.
Lepše plaže so na okoliških otočkih, tam pa je polno drugih turistov. Na koh Phi Phi jih kar z ladijami vozijo na izlete.
Dodan: 02. 02. 2006 @20:52:32
Pomota, spiš na Koh Phi Phi Don.
Otok je preveč skomercializiran, vendar pa za kak dan ali dva še kar gre. Lepa je okolica (otočki) ter pisane ribice, vidiš lahko tudi delfine, ostalo pa ni bogve kaj (v primerjavi z drugimi otoki).
Dodan: 04. 02. 2006 @08:38:40
Brane ko boste sli iz Chumphon v Bkk se prej res malo pozanimajte o cenah...in barantant tudi probajte....Jaz sem bila dol decembra lani in ko smo bili na busu, sem jaz plačala (od chumphona do bkk) 300 bhatov medtem ko so ostali popotniki okoli mene plačevali po 500, 600 nekdo celo 1500 bhatov....
Lepo potovanje vam zelim....Tajska je res fajn....
Dodan: 04. 02. 2006 @09:01:51
Ej super ste, hvala še enkrat vsem za nasvete. Aa, jaz sem navajen barantat še iz Indije in Egipta in mi to ni tak problem, ampak dej mi povej kako zgleda barantanje za avtobusno karto. A prideš na šalter, pa rečeš: Sorry, this is too much, give me your last price, al kako? Al si s tem mislila, da je treba barantat pri agencijah in posrednikih? Kje si ti kupila karte iz Chumpona v BKK?
Dodan: 04. 02. 2006 @09:27:59
Za prevoze barantas pri posrednikih. Pac zacnes z nizko ceno in potem dokler se ne ujameta. Res te poskusajo Tajci na vsakem koraku nat...., zato vedno barantaj. Tudi za hotel lahko na sami recepciji zbijes ceno za pol. Mislim, da samo v restavracijah placas toliko kot pise. Za razne masaze - mi smo se masirali vsak dan - ne smes dat vec kot 800 sit.
Dodan: 05. 02. 2006 @14:59:25
Zdj ste ze mene zmedli s tem barantanjem! Kaj pridm na recepcijo in recm d hocm tako in tako sobo in on mi pribije eno ceno in kaj jst pol recm: uuu to je pa prevec! kok vstrajn mors bit tle?? pa a nimajo nobenih cenikov oni nikjer al kako? pa za bus....ce mi on rece d je 1000 batov, kako nej jst pridm do 300 majke ti?:)
Dodan: 05. 02. 2006 @15:54:08
Glih za vsako stvar pa tud ne morš barantat.V hotelu lahko vprašaš za kakšno nižjo ceno za bus pa glih ne morš.Pol če je tko k vi pravte da se da povsot barantat zakaj pa pol še za avijonske karte ne barantate na letališču.Res je da se lahko ceno spust tud do 70% ampak ne povsod.
Dodan: 06. 02. 2006 @10:24:52
Će potujete s turističnimi avtobusi, se da barantati za ceno (skupinski popust npr.), tudi v guesthousih se da barantat. V velikih hotelih se verjetno ne da, pri javnih prevozih prav tako ne (itak so cenejši). Baranta se pa s taksiji, tuk tuki, pomembno pa je, da se vedno dogovorite za ceno v naprej, da nato ni ni negativnih presenečenj!
Ko barantate, je pomembno, da ste prijazni, nasmejani, ker drugače so ljudje užaljeni (izgubijo obraz) in potem ste opleli. Prav tako ne smete barantati za neko stvar, ki je ne nameravate kupiti! To so nekako osnove "etikete" v Aziji. Pa še to, tam kjer je veliko turistov, je težje barantati, ker vedo, da bodo že našli nekoga, ki jim bo plačalnjihovo ceno.
Uživajte kamorkoli se že odpravljate!
Dodan: 02. 03. 2010 @00:21:01
Je bil kdo na otoku Ko Mak? Na slikah izgleda rajsko..
Dodan: 29. 11. 2011 @08:06:56
Ja res je sanjski otok koh maak ce rabis kak info javi
Dodan: 03. 12. 2011 @22:25:37
Hej! Ja mene zanima kako najcenej in najlaže do koh maka oziroma do koh kooda?Katero plažo priporočaš,kakšne so kaj cene prenočišč itd.hvala za info!
Dodan: 03. 12. 2011 @23:30:29
Bus z letalisca do koh changa in od tam naprej na koh maak ta pot te pride 15-20 eurov ce se odlocis dobis podroben info lp
Dodan: 04. 12. 2011 @09:42:36
Če prav razumem iz bkk do koh changa grem lahko z busom in potem dalje na ko maak? Koliko časa traja celotna pot?Ja sem že odločena,lahko mi več info napišeš na moj mail:karin.zalik@gmail.com
Cene prenočišč za ko chang,ko maak,katere plaže priporočaš, itd....
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.